Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Useless Eaters - 'Hypertension' (2013)


Οι Useless Eaters είναι μια psych/ garage μπάντα από το Nashville του Tennessee με frontman το 23χρονο Seth Sutton (κιθάρες- φωνητικά) και τους Joey Genovese (κιθάρες), Taylor Elias (μπάσο) και Jessica DeStefano (drums) να είναι τα υπόλοιπα μέλη της. O Seth Sutton είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα- αυτοδίδακτος μουσικός και συγγραφέας, συμμετείχε τα τελευταία 4 χρόνια σε διάφορα projects, όπως οι hardcore Vile Nation και το post punk trio Feral Beat. Κυκλοφόρησαν ήδη 2 άλμπουμς, το “Daily Commute” από την Tic Tac Totally! Records το 2011 και το “C'est Bon!” από τη Southpaw Records το 2012.

Στις 19 Φεβρουαρίου, ήταν η επίσημη ημέρα κυκλοφορίας για το τρίτο τους άλμπουμ “Hypertension” που κυκλοφόρησε από την Jeffry Drag Records. Είναι εύκολο να το περιγράψεις σαν ένα punk, neo-punk ή post-punk άλμπουμ αλλά σε όλα τα τραγούδια τους θα βρεις επιρροές από Joy Division, The Cure, Television και πολλές άλλες μπάντες των 80s αλλά με garage punk riffs, νευρώδη keyboards και ψυχεδέλεια των τελών των 60s.

Με ένα φονικό surf riff, ο Sutton μπαίνει κατευθείαν στο θέμα με το εναρκτήριο “A New Program” ψελλίζοντας τους αυτοκαταστροφικούς στίχους που έχει γράψει ο ίδιος. Στο “Life on a Grid” μας εξηγεί ότι όλοι μας είμαστε ευάλλωτοι σε μια κοινωνία που η ιδέα του σχολείου περισσότερο έχει οικονομική παρά την πρωτεύουσα εκπαιδευτική της σημασία. Στο ομώνυμο τραγούδι ο Sutton κάνει μία ακόμη προσωπική αναζήτηση για το σκεπτικό των συνανθρώπων του, το “Black Night Ultraviolet” αν και punk δεν είναι τόσο καταιγιστικό αλλά περισσότερο “γλυκό” ενώ τα “Addicted to the Blade” και “Shapes of a Mannequin” είναι ίσως τα πιο αντιπροσωπευτικά όσον αφορά το κεντρικό θέμα του άλμπουμ.

Το “Hypertension” δεν μπορείς να το χαρακτnρίσεις ως το τέλειο αλλά οι Useless Eaters, τελικά, κατάφεραν να φτιάξουν ένα άλμπουμ που μπορείς να το ακούσεις μονορούφι σε ένα βράδυ ειδικά αν σου αρέσουν οι post punk μελωδίες με δηκτικούς στίχους και θανατηφόρα riffs.

Tracklist:

1. A New Program
2. Moody Bitch
3. Addicted to the Blade
4. Death Gripped
5. Life On a Grid
6. Black Night Ultraviolet
7. Hypertension
8. Shapes of a Mannequin
9. Wyte Girls
10. Smoke Alarm
11. Malfunction
12. Vertical Africa

links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: