Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Barb Wire Dolls - 'Slit' (2012)


Οι Barb Wire Dolls είναι μια punk μπάντα που ξεκίνησε σε ένα κέντρο για καλλιτέχνες (The Ikarus) στην Κρήτη με αρχικά τους μέλη τον Pyn Doll και την Isis Queen με κοινό πάθος για την punk μουσική. Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας είναι ο Greg στα ντραμς –πρώην σούπερ μοντέλο και διακεκριμένος αθλητής του στίβου σε ευρωπαϊκό επίπεδο– ο Tas στην κιθάρα και ο Gabriel στο μπάσο. Τους πρωτοείδαμε σε μια περίεργη εμφάνιση τους στο show της ελληνικής τηλεόρασης «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» (η οποία μάλλον ήταν ένα είδος πειράματος).

Η ξέφρενη πορεία τους, όμως, προς τη διεθνή αναγνώριση ξεκίνησε όταν τους ανακάλυψε κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Μύκονο, ο πλέον διακεκριμένος Αμερικανός μουσικός παραγωγός Rodney Bingenheimer (ανακάλυψε εκτός των άλλων τους Sex Pistols, Blondie, Nirvana, Ramones, Oasis...) σε ένα live act τους στο νησί. Ακολούθησε σχεδόν άμεσα η πρόταση για μόνιμη παραμονή στο Λος Άντζελες με κλεισμένες εμφανίσεις στο «ναό» Sunset Strip στο Hollywood.

Από τότε έχουν αφήσει έντονο το στίγμα τους στην punk σκηνή του Los Angeles παίζοντας ένα μίγμα pop punk και rock’n’roll με την τραγουδίστρια τους Queen (!) Isis να έχει όλα τα συστατικά ενός female music icon, με εκπληκτική φωνή και σέξυ σκηνική παρουσία αλλά και τα υπόλοιπα μέλη να έχουν το δικό τους μουσικό background (π.χ. ο Voodoo Doll έπαιζε μπάσο στους Fuzztones).

Το Νοέμβριο του 2012, οι Barb Wire Dolls κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Slit” (με παραγωγό το Steve Albini - Nirvana, Stooges, Pixies) που από σημαντική μερίδα του τύπου χαρακτηρίστηκε σαν το καλύτερο punk ντεμπούτο μετά το "Bleach" των Nirvana. Ακολούθησε τον Ιανουάριο, ένα κοινό single με τους OFF!, η βράβευσή τους με το βραβείο "Best Live Punk Act" του 2012 (Indy PRN) και αναμένεται το DVD τους "Barb Wire Dolls live at Tremont Music Hall". Ξεκίνησαν ήδη την τρίτη Αμερικανική περιοδεία τους για να ακολουθήσει και η πρώτη τους στη Μεγάλη Βρεταννία με ονόματα θρύλλους όπως GBH, 999 και The Lurkers αλλά και η παρουσία τους ακόμη και σα headliners σε μεγάλα festivals.

Στο “Revolution” που ανοίγει το άλμπουμ περιγράφουν στην ουσία την απόρριψη τους στην Ελλάδα και τη μεγάλη απόφαση τους να περάσουν τον Ατλαντικό για να πραγματοποιήσουν τα μουσικά τους όνειρα ενώ στο “Your Escape” το αποτυπώνουν και με τους στίχους: “You better get out, get out, get out, get out, get out / Before it’s too late ... / This is your escape.” Το “Walking Dead” είναι μάλλον μομφή στο ομότιτλο TV show και έχει απίστευτες εναλλαγές στο ρυθμό του ενώ με το single τους “L.A.” αποδίδουν φόρο τιμής στη punk μουσική σκηνή της California. Στο “Devil’s Full Moon” αφήνει έντονη τη σφραγίδα του ο Albini με τις συγχορδίες και τα riffs να θυμίζουν έντονα το “In Bloom” των Nirvana.
Συνοψίζοντας, το “Slit” είναι ένα άλμπουμ που παρά τα πολιτικά του μηνύματα και την προτροπή του για δράση, μπορεί να σε κάνει ακόμα και να χοροπηδάς στον καναπέ του σπιτιού σου. Οι Barb Wire Dolls διοχετεύουν αυτό τον εσωτερικό τους θυμό σε κάτι πραγματικά μεγαλειώδες και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το ότι έχουν ανοίξει συναυλίες του Jello Biafra σε αυτή τη σύντομη πορεία τους! Εμείς δεν έχουμε παρά να τους καμαρώνουμε...


Tracklist:

01 - Revolution
02 - Your Escape
03 - Devil’s Full Moon
04 - World On Fire
05 - Walking Dead
06 - Destroyer Boy
07 - Wild Child Diamonds
08 - Shut Up Slut
09 - L.A.
10 - I Wanna Know
11 - Teenage Crisis


links:
https://soundcloud.com/barb_wire_dolls
http://www.facebook.com/barbwiredolls?v=info


Δεν υπάρχουν σχόλια: