Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Hot Panda – 'Go Outside' (2012)



Hot Panda σχηματίστηκαν τον Ιανουάριο του 2006 στο Edmonton του Καναδά από τους Chris Connelly και Maghan Campbell (άρτι αφιχθέντες από το Όσλο) μαζί με τους Mike Robertson και Keith Olsen. Από τη στιγμή που υπέγραψαν στη Mint Records το 2008, έχουν στο ενεργητικό τους δύο LPs- τα "How Come I'm Dead" του 2010 και "Volcano, Bloody Volcano" του 2009. Το πιο πρόσφατο κέρδισε το βραβείο 'Album of the Year' στα μουσικά βραβεία του Edmonton του 2010. Έκτοτε, ακολούθησαν πολλές περιοδείες μαζί με μπάντες όπως οι The Von Bondies, The Raveonettes, Electric 6, PS I Love You και πολλές άλλες.

Η μουσική τους μπορεί να να χαρακτηριστεί indie pop/ art-rock με punk rock σπίθα με ποικίλες επηρροές από Lou Reed και Iggy Pop, μέχρι Roxy Music, Talking Heads ακόμη και The Strokes.

Το ‘Go Outside’ είναι το τρίτο τους άλμπουμ και πάλι από τη Mint Records (κυκλοφορεί στις 17 Ιουλίου) με παραγωγούς τους John Collins και David Carswell και μουσικά είναι το ίδιο πολυμορφικό με τα προγενέστερα του (πολύ πιο συμπαγές όμως) με τον Chris Connelly να γράφει πιο προβληματισμένους και κοινωνικούς στίχους. Ακόμα και ο τίτλος του άλμπουμ μας προτρέπει να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και να βγούμε από το καβούκι μας.

Με το πρώτο άκουσμα, ξεχωρίζουν το κιθαριστικό με αγχωμένα φωνητικά ‘One In The Head, One In The Chest’- φέρνοντας στο νου το ‘Lust for Life’ του Iggy και το ακουστικό και καλοκαιρινό ‘Littered Coins’ με το αέρινο πιάνο και τα εμφατικά φωνητικά του Connelly. Η συνδρομή της Catherine στα jazz φωνητικά του ‘Language’ είναι καθοριστική όπως και στο μελαγχολικό ‘Holidays’. Το ‘Future Markets’ είναι μια ωδή στη σύγχρονη οικονομική κρίση ενώ στο ‘Maybe Now?’, όλα κατευθύνονται μουσικά από τα drums του Maghan Campbells. Το φρενήρες ‘See You All Around’ ξεχωρίζει για τις δυνατές κιθάρες, τα δαιμονιώδη drums και το σχεδόν αστείο όργανο του Parsons.

Το ambient ‘Winter Song’ είναι σχεδόν ορχηστρικό με κάποια oriental στοιχεία ενώ το τελευταίο ‘Boats’ μάλλον είναι το πιο εύθυμο τραγούδι με τις έντονες επηρροές από Talking Heads και τον τρόπο ερμηνείας του David Byrne. Στην ψηφιακή έκδοση θα βρείτε σαν τελευταίο το "Νegative Thinking Patterns", ένα πολύ ενδιαφέρον post-punk track που κλείνει ακόμη πιο ευχάριστα την ακρόαση του άλμπουμ.

Το "Go Outside" τελικά είναι μία ακόμη υποψιασμένη κυκλοφορία των Hot Panda- δεν είναι η dark alt-country των προηγούμενων άλμπουμ αλλά καθαρή και αγνή indie pop. Στο τέλος της ακρόασης του μας κάνει σίγουρα να αναρωτιόμαστε πως θα είναι η επόμενη κυκλοφορία της μπάντας.

http://www.myspace.com/hotttpanda


Tracklist:

1 - One in the Heat, One in the Chest
2 - Language
3 - Future Markets
4 - Littered Coins
5 - Maybe Now?
6 - Holidays
7 - Winter Song
8 - Go Outside
9 - See You All Around
10 - Boats



Δεν υπάρχουν σχόλια: