Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Οι WOVENHAND επιστρέφουν τον Ιούλιο στην Αθήνα!


Η Catch The Soap Productions 
παρουσιάζει τους:
Παρασκευή 6 Ιουλίου @ Gagarin205
facebook event link
Είσοδος
€18 (περιορισμένος αριθμός μέσω eventbrite) | €23 (προπώληση/ταμείο)
Σημεία προπώλησης
Tickethouse (Πανεπιστημίου 42-εντος στοάς, Αθήνα - από 15 Ιουνίου)
wovenhand-ath2012.eventbrite.com (ήδη διαθέσιμα)
Κάθε τους εμφάνιση αποτελεί και μια κατάθεση ψυχής, μαγεύοντας με τις περίτεχνα πλεγμένες μουσικές τους ιστορίες τους παλιούς και νέους οπαδούς τους. Δυόμιση χρόνια μετά την τελευταία τους -καθηλωτική κατά τον Τύπο και κοινό- επίσκεψη στα ελληνικά εδάφη, οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Wovenhand επιστρέφουν για να μας διηγηθούν τις μοναδικές σκοτεινές ιστορίες τους.
Γεννήθηκαν το 2001 από την δημιουργική φλόγα του David Eugene Edwards – μια φλόγα που σιγόκαιγε μετά την απότομη παύση των τεράστιων 16 Horsepower, την μέχρι εκείνη τη στιγμή κύρια μπάντα του. Ξεκινώντας σαν ένα καθαρά προσωπικό μέσο έκφρασης, το μουσικό όχημα των Wovenhand συνέχισε την εξερευνητική πορεία του Eugene στον παραδοσιακό αμερικάνικο ήχο, δείχνοντας όμως σιγά-σιγά προς νέες ανεξερεύνητες κατευθύνσεις: αναδεικνύοντας τις σκοτεινότερες και γλαφυρότερες πτυχές τηςamericana και ντύνοντας την με τους μοναδικούς, θρησκευτικής υφής βιωματικούς στίχους, ψηλαφεί τα βαθύτερά του πάθη και εμμονές, παλεύοντας μετά μανίας για την λύτρωση – μια λύτρωση που θα ξεσπάσει τελικά ηλεκτρικά και άγρια.
Μέσα από τα πρώτα ντοκουμέντα της καλλιτεχνικής του ανησυχίας, τα εξαιρετικά “Wovenhand” και“Consider The Birds”, μέχρι το εκπληκτικό “The Threshing Floor” του 2010 και το φετινό live album, το μοναδικό σχήμα του Edwards διηγείται τις προσωπικές του μαρτυρίες κάθαρσης και θρησκευτικής κατάνυξης, τοποθετώντας τον εαυτό του πιο ψηλά από τον gothic σπαραγμό, τον αφουγκρασμό της αμερικάνικης folk, τον νεωτερισμό της παγκοσμιοποιημένης alt. country: οι Wovenhand αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα μοναδικό σημάδι καλλιτεχνικού οράματος και εκστατικής εξομολόγησης. Στις 6 Ιουλίου θα μας δώσουν την ευκαιρία να βιώσουμε και πάλι την σπάνια εμπειρία των ζωντανών τους εμφανίσεων – μια εμπειρία υπνωτική και συνταρακτική όσο και η μουσική τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: