Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

The High Water Marks - 'Pretending To Be Loud' (2012)


Οι The High Water Marks είναι μία indie rock μπάντα που σχετίζεται με την Elephant 6 collective και έχει δύο συν- ιδρυτικά μέλη, τη Hilarie Sidney (παλιό μέλος των The Apples in Stereo) και τον Per Ole Bratset (παλιό μέλος των Palermo), που μοιράζονται και τη σύνθεση. Η πρώτη συνάντηση τους έγινε στο Όσλο και άρχισαν να ανταλλάσσουν μουσικές ιδέες μέσω mail πριν συναντηθούν στις ΗΠΑ και ηχογραφήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Songs About the Ocean" παίζοντας μόνοι τους όλα τα όργανα. Αργότερα παντρεύτηκαν και πρόσθεσαν τους Jim Lindsay και Mike Snowden στα drums και μπάσο αντίστοιχα. Με αυτή τη σύνθεση, κυκλοφόρησαν το Σεπτέμβριο του 2007 το δεύτερο άλμπουμ τους "Polar".

Στo τρίτο τους άλμπουμ "Pretending To Be Loud", οι The High Water Marks ξεκινάνε όπως και στα δύο πρώτα - με θανατηφόρα riffs, εύθυμες μελωδίες, φρενήρη drums και καλαίσθητα φωνητικά κυρίως από τη Ηilarie Sidney. Το άλμπουμ ανοίγει με ένα indie- pop ύμνο όπως είναι το "This River Never Ends", το "It's Gonna Be A Good Year" που ακολουθεί είναι τόσο επικό όσο και σαγηνευτικό ενώ το ομώνυμο track το πιο ατμοσφαιρικό του άλμπουμ. Το "Pepin Le Bref" είναι κάτι ανάμεσα σε Stereolab και Sonic Youth, το "Satellite" καταιγιστικό ενώ στο "Too much birthday" οι τόνοι πέφτουν και θυμίζουν Pavement στα ήρεμα τους. Ξεχωριστές ακόμη στιγμές το πανέμορφο "Impossible" και το "Almost April" που κλείνει τέλεια το άλμπουμ.

Σίγουρα στο άλμπουμ αυτό δεν μπορείς να πεις ότι οι The High Water Marks έχουν ανακαλύψει τον....τροχό αλλά έχουν φτιάξει ένα υπέροχο, χαρούμενο και αξιομνημόνευτο άλμπουμ. Έχουν αποδείξει στην οκτάχρονη ως τώρα πορεία τους ότι όταν κάνουνε ένα LP, βάζουνε σε αυτό ό,τι καλύτερο έχουν κυκλοφορήσει από a-sides το προηγούμενο διάστημα. 
Το άλμπουμ είναι ακόμη διαθέσιμο για free downloading στο link:


Tracklist:

01 – This River Never Ends
02 – It’s Gonna be a Good Year
03 – Pepin le Bref
04 – Pretending to be Loud
05 – Satellite
06 – Too Much Birthday
07 – Can You
08 – Impossible
09 – Spring is on your heels
10 – Accidentally on Purpose
11 – Odd Sounds
12 – Almost April




Δεν υπάρχουν σχόλια: