Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Stories From The Lost – ‘For Clouds’ (2011)


Δε συνηθίζουμε να κάνουμε reviews για άλμπουμς παρελθόντων ετών αλλά για κάποια άλμπουμς που μας ξέφυγαν οφείλουμε να κάνουμε μία εξαίρεση. Και ένα τέτοιο είναι το περσινό "For Clouds" των Stories From The Lost που μας διέφυγε την περασμένη χρονιά. 


Οι Stories From The Lost είναι μία post-rock μπάντα από το Zottegem του Βελγίου και παίζουν ένα είδος βαριάς κιθαριστικής ορχηστρικής μουσικής με έντονα όμως ηλεκτρονικά στοιχεία και επηρροές από μπάντες- πρωτεργάτες του είδους όπως οι 65daysofstatic και Maybeshewill. 



Το "For Clouds" είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους και ηχογραφήθηκε στη Γερμανία σε συνεργασία με τους Γερμανούς Kokomo. Μάλιστα, ο Tobias Stieler (ντράμερ των Kokomo) είναι αυτός που επιμελήθηκε και την ηχογράφηση του επιτυχημένου ‘If Wolves’ των Kokomo (που επίσης μπορείτε να βρείτε review στο blog). Το κυκλοφόρησαν μόνοι τους σε CD και ψηφιακή μορφή τον Ιούλιο του 2011 και είναι επίσης διαθέσιμο στο bandcamp και πιο συγκεκριμένα στο http://storiesfromthelost.bandcamp.com/.



Δυνατές κιθάρες, ψηλά riffs, σκοτεινό μπάσο και κοφτά drums είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του ήχου του ‘For Clouds’ που είναι τόσο έντονος που κάποιες στιγμές νιώθεις να σου σφίγγεται το στομάχι ακούγοντας το. Με το τέλος του, συνειδητοποιείς ότι οι Stories From The Lost τελικά έχουν την τέλεια δόση post- metal στον ήχο τους χωρίς να γίνονται απόλυτα "μεταλλικοί", είναι αξιόπιστοι χωρίς να φοβούνται να πειραματιστούν και σε αφήνουν με μία αίσθηση ότι έχεις ακούσει κάτι επικό. 



Tracklist:


01. Cryosphere
02. August 11
03. Tr16
04. Crossing Fields
05. Tyrannosaur
06. Plains Runner
07. Vocaloid
08. For Clouds





Δεν υπάρχουν σχόλια: