Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Baby Woodrose - 'Third Eye Surgery' (2012)

Οι Baby Woodrose σχηματίστηκαν από τον Lorenzo Woodrose στη Δανία στα τέλη του 2001, στην αρχή σαν ένα παράλληλο project με τη stoner μπάντα On Trial αλλά μετά σα μία ψυχεδελική garage μπάντα. Μετά από κάποια χρόνια εσωτερικής μουσικής αναζήτησης, ο Lorenzo καταστάλλαξε σε ένα μουσικό τρίο και κυκλοφόρησε κάποια 7ιντσα και 4 LPs στην ανεξάρτητη Bad Afro Records. Ακολούθησε μία αποτυχημένη υποψηφιότητα για τα Danish Music Awards και πολλές συναυλίες όπως και σημαντικές συνεργασίες με μπάντες από τη Σκανδιναβία. Το 2006, κυκλοφόρησαν το άλμπουμ “Love Comes Down” υπό το δικό τους label, Spinello και τη σκανδιναβική Playground Music.

Επιστρέφουν μέσα στο 2012 με το έκτο τους άλμπουμ "Third Eye Surgery" και αν και αναμενόταν ως ένα space rock άλμπουμ τελικά δεν είναι κάτι τέτοιο. Θα μπορούσες να το πεις μία ψυχεδελική ερμηνεία του space rock αλλά όχι μία νέα έκδοση των Hawkwind ή των Pink Floyd- σίγουρα όμως κάτι που φέρει την ταυτότητα του frontman της μπάντας. Αυτό φαίνεται και στη χρήση οργάνων όπως κάποιων σιτάρς μαζί με τις sixties κιθάρες σε κάποια από τα τραγούδια.

Το άλμπουμ μπαίνει δυναμικά με το ‘Down To The Bottom’, ένα garage track που σε πάει πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 60. Το "Waiting For The War’ έχει πιο ηλεκτρονικό χορευτικό ρυθμό με indie vibes και ακούγεται σαν ένα σύγχρονο pop track. Με το ‘Dandelion’ μας γυρνάνε πάλι στη ψυχεδέλεια των Byrds αλλά με το ‘Just a Ride’ ξαναγυρνάνε στο space rock με δυνατές κιθάρες. Το ‘Bullshit Detector’ ακούγεται περισσότερο ψυχεδελικό αλλά με riffs που θυμίζουν έντονα Hawkwind των αρχών των 70s. To ‘Nothing Is Real’ σε παραπέμπει στο εναρκτήριο ‘Waiting For The War’ ενώ το ‘Love Like A Flower’ είναι ίσως το πιο garage track σε όλο το άλμπουμ. Τα δύο τελευταία τραγούδια του άλμπουμ ‘Third Eye Surgery’ και ‘Honalee’ ρίχνουν αισθητά τους τόνους και δείχνουν την εναλλαγή μουσικών από την ψυχεδέλεια των 60s psychedelia μέχρι και τη σύγχρονη pop.

01 – Down To The Bottom
02 – Waiting For The War
03 – Dandelion
04 – Just A Ride
05 – Bullshit Detector
06 – Nothing Is Real
07 – Love Like A Flower
08 – Third Eye Surgery
09 – Honalee




Δεν υπάρχουν σχόλια: