Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Anywhere - "Anywhere" (2012)



 Οι Anywhere ξεκίνησαν σαν ένα project αποτελούμενο από τους μουσικούς Christian Eric Beaulieu και Cedric Bixler Zavala (τραγουδιστή των Mars Volta). Στις αρχές του 2010, ο Christian γνωρίστηκε με το Cedric στο Los Angeles όταν έκανε ένα support στον κοινό τους φίλο Sonny Kay και αυτός ήταν ο DJ της εκδήλωσης. Κάποιους μήνες αργότερα, ξανασυναντήθηκαν στο Los Angeles και με τη συνδρομή του ηχολήπτη Toshi Kasai (Big Business), του Mike Watt (The Stooges, fIREHOSE, Minutemen) και της Rachel Fannan στα φωνητικά ηχογράφησαν τα πρώτα τους τραγούδια. Στην ουσία, η Rachel δάνεισε την υπέροχη φωνή της σε 2 τραγούδια, σε άλλα 3 τραγούδησε ο Cedric και τα υπόλοιπα είναι ορχηστρικά.

Το μόνο που απέμενε ήταν να βρεθεί η εταιρία να τα κυκλοφορήσει και για το λόγο αυτό ο Christian χρησιμοποίησε το ταλέντο του poster artist Alan Forbes, συνιδιοκτήτη της δισκογραφικής Valley King Records και τελικά συμφώνησαν να τακυκλοφορήσουν σα μια σειρά από 7ιντσα όλα αριθμημένα και φιλοτεχνημένα από τον Forbes. Επίσημα, κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους στις 20 Μαρτίου από την All Tomorrow's Parties Recordings και ήταν διαθέσιμο στη Record Store Day 2012 τον Απρίλιο σε 500 συλλεκτικά αντίτυπα, 12ιντσα και με χρωματισμένο βινύλιο. Το CD θα κυκλοφορήσει στις 14 Μαίου αλλά ήδη μπορείς να το παραγγείλεις από το site της ATP Recordings.

Η μουσική τους αυτοπροσδιορίζεται σαν μια αιθέρια, συνειδητή απόδοση αυτού που αποκαλείται ακουστική punk. Ένα κράμα από ακουστικές και μινιμαλιστικές ηλεκτρικές κιθάρες με ποικιλόμορφα κρουστά, ψηφιακά και sci fi ηλεκτρονικά στοιχεία συνθέτουν μία avant garde φρέσκια καλλιτεχνική ιδέα με έντονη γεωγραφική και πολιτισμική ποικιλομορφία.

Το άλμπουμ μπαίνει δυνατά με την ηλεκτρονική εισαγωγή του ορχηστρικού "Pyramid Mirrors" που χαρακτηρίζεται από τα δυναμικά κρουστά και τις ακουστικές κιθάρες που τις "γρατζουνάνε" τόσο δυνατά που νοιώθεις ότι θα κοπούν οι χορδές. Στο "Rosa Rugosa" που έπεται, η ethnic μελωδία κυριαρχεί μαζί με την υπέροχη φωνή της Rachel Fannan που μπορείς να την περιγράψεις σα μία μίξη Kate Bush και Liz Frazer. To "Khamsin" θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα από τα ήρεμα τραγούδια των καλών εποχών των Mars Volta ενώ στο "Dead Golden West", η Rachel δανείζει και πάλι την φωνή της σε ένα πιο κιθαριστικό τραγούδι αυτή την φορά. Το ομώνυμο "Anywhere" έχει τα πιο έντονα στοιχεία αυτοσχεδιασμού, το "Shaman Mantra" είναι μακράν το πιο low tempo τραγούδι του άλμπουμ ενώ τελικά κλείνουν με τον ίδιο τρόπο που άνοιξαν- δηλαδή με ένα ακόμη ορχηστρικό με ακόμη πιο έντονα και με αυτοσχεδιασμό κρουστά, το "Infrared Moses".

01 - Pyramid Mirrors
02 - Rosa Rugosa
03 - Khamsin
04 - Dead Golden West
05 - Anywhere
06 - Shaman Mantra
07 - Infrared Moses



Δεν υπάρχουν σχόλια: