Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Χ Suns – "X Suns" (ep) [2012]

Οι X Suns είναι μία space rock/ post rock τετραμελής μπάντα από το Seattle και σχηματίστηκαν το 2009, αλλά ξεκίνησαν τις ζωντανές εμφανίσεις στο ξεκίνημα του 2010. Αποτελούνται από τους Keith Furtado (κιθάρα), Skippy Tim King (κιθάρα), Adam Tricoli (μπάσο) και Trent McIntyre (Drums). Μετά από κάποιες κατ' οίκον ερασιτεχνικές ηχογραφήσεις, ηχογράφησαν τα πρώτα τους κομμάτια με τον Justin Armstrong στα Electrokitty Studios στις αρχές Οκτωβρίου του 2011 με το Rick Fisher να τα κυκλοφορεί από τη RFI.

Αυτό είναι και το ντεμπούτο EP τους και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Με ένα ήχο στρωτό, μελωδικό αλλά και με τις συνήθεις αυξομειώσεις στο τέμπο, το EP ακούγεται χωρίς καμία διακοπή και σε κρατάει συνεχώς στην τσίτα. Η κάθε κιθάρα ακούγεται ξεκάθαρα και μελωδικά, το μπάσο είναι τραχύ αλλά όχι τόσο ευδιάκριτα και τα drums δυναμικά και ασυγκράτητα. Οι συνθέσεις τους παραπέμπουν στους Caspian στα πιο άγρια τους αλλά και στους Pelican όσον αφορά τα σκαμπανεβάσματα και τα κάποια post- metal στοιχεία στον ήχο τους.

Σίγουρα, οι X Suns είναι μια μπάντα που οφείλουμε να σημειώσουμε για να την τσεκάρουμε και στο μέλλον και στην επερχόμενη (πιθανώς....) κυκλοφορία του πρώτου τους LP γιατί εκ πρώτης όψεως μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και ερέθισαν τα "post-rock" ακουστικά μας αισθητήρια.

Tracklist:

01. In Irons
02. Pillars For Palaces
03. To The Bottom Of The Sea
04. North Of July
05. Lion Cave

http://www.facebook.com/pages/X-SUNS/

Δεν υπάρχουν σχόλια: