Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

inVerse - "A Record" (2012)


Οι inVerse είναι μία τετραμελής underground rock μπάντα, που σχηματίστηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας το 2005. Θα μπορούσες να κατατάξεις τη μουσική τους σαν ένα κράμα post-punk, dream-pop και post-hardcore κυρίως λόγω των
παραπομπών και των επιρροών τους από τα 80’s και 90’s.
Μέσα σε όλη την πορεία τους αυτά τα 7 χρόνια, έχουν περάσει από ένα παρατεταμένο πειραματικό - ερασιτεχνικό στάδιο που παίζανε κυρίως indie-pop αλλά δεν άργησαν να ξεκινήσουν κάτι περισσότερο επαγγελματικό και σοβαρό ιδιαίτερα όταν μπήκε στην μπάντα ο νέος κιθαρίστας και άλλαξε τον ήχο τους σε κάτι πιο δυνατό και "σκοτεινό". Αργότερα μάλιστα, πειραματίστηκαν ακόμη περισσότερο με τη δομή των συνθέσεων τους και σε συνδυασμό με τις όλο και περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις τους, οδηγήθηκαν σε ένα κατασταλαγμένο ηχητικό προφίλ με έντονη προσωπικότητα.
Οι αρχές του 2012 τους βρίσκουν να κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "A Record". Έντεκα εμπνευσμένες συνθέσεις με σκοτεινές κιθάρες, χαρακτηριστικά φωνητικά, τραχύ μπάσο και καταιγιστικά drums σε επιστρέφουν νοερά στις αρχές της δεκαετίας του '80 αλλά και στα ακούσματα των 90s. Οι κιθάρες και το μπάσο σίγουρα θα θυμήσουν σε πολλούς Cure σε εποχές "Pornography" ενώ σε κάποια tracks ο ήχος διαφοροποιείται αισθητά και ακροβατεί κάπου ανάμεσα στο post- rock και το grunge. Κορυφαίες στιγμές του άλμπουμ (αν και μας φάνηκε τρομερά δύσκολο να ξεχωρίσουμε tracks....) τα "Strawberry", "Cliché", "Richey", "Sunk", "13" και "Colours".

To μόνο σίγουρο είναι ότι η ρωσική ανεξάρτητη μουσική σκηνή παρουσιάζει συνεχώς νέα "βέλη"¨στην φαρέτρα της και αρχίζει να αποκτά ολοένα και περισσότερους φανατικούς οπαδούς ανά την υφήλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω album διατίθεται για δωρεάν download στο bandcamp του συγκροτήματος στην διεύθυνση http://inversemusic.bandcamp.com/

Tracklist:

1. The Only Thing
2. Strawberry
3. Cliché
4. Senseless
5. Richey
6. Tidal
7. Nobody's Right
8. Sunk
9. 13
10. Colours
11. Enough


http://www.myspace.com/inversespb

http://inverseband.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια: