Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Band of Skulls - "Sweet Sour" (2012)

Τρία χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του παρθενικού τους δίσκου και οι Band Of Skulls (ένα βρετανικό τρίο αποτελούμενο από τους Emma Richardson σε φωνή και μπάσο, Russell Marsden σε φωνή και κιθάρα και Matt Hayward στα τύμπανα), επιστρέφουν με το “Sweet Sour”.
Πρέπει να αναφέρουμε ότι από το ντεμπούτο τους “Baby Darling Doll Face Honey” ακούστηκαν τραγούδια σε τηλεοπτικές σειρές όπως Gossip Girl, Skins, True Blood στις ταινίες Twilight: New Moon και The Hangover II καθώς και το single “I Know What I Am” παίζεται στο Guitar Hero: Warriors of Rock.
Το σίγουρο είναι ότι περιμένουμε και σε αυτό τον δίσκο να ακούσουμε έναν συνδυασμό rock και blues.
Με την πρώτη ακρόαση σου δίνεται η εντύπωση πως πρόκειται για νέο project του Jack White και συγκεκριμένα για μια αγγλική βερσιόν των Dead Weather με σαφή σοσιαλιστική φιλοσοφία. Τα τραγούδια γράφονται και από τα τρία μέλη του γκρουπ και την φωνητική εκτέλεση μοιράζονται ο κιθαρίστας Russell Marsden και η μπασίστρια Emma Richardson.
Ξεκινάνε κάνοντας μια βαθειά βουτιά στα blues rock∙ κοφτά riffs και γυρίσματα στο ψυχεδελικό ‘The Devil Takes Care Of His Own’, glam διάθεση και υπνωτιστικό fuzz στο ωμό ‘Wanderluster’ και με σαφείς επιρροές από The Kills και Zutons το ‘You’re Not Pretty But You Got it Going On’
Η χορευτική ροκ των 90' s και η παρουσία του παραγωγού Ian Davenport (Supergrass, Badly Drawn Boy), είναι εμφανής .

Best Tracks: ‘Wanderluster’, ‘The Devil Takes Care Of His Own’, και ‘You’re Not Pretty But You Got it Going On’

Tracklist:
1. Sweet Sour
2. Bruises
3. Wanderluster
4. The Devil Takes Care of His Own
5. Lay My Head Down
6. You're Not Pretty But You Got It Goin' On
7. Navigate
8. Hometown
9. Lies
10. Close To Nowhere

Δεν υπάρχουν σχόλια: