Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Lowline – "Lowline" (2011)


Lowline μία indie rock μπάντα από το Manchester, που δημιουργήθηκαν το 2007, μας είχαν απασχολήσει ξανά πριν από 2 χρόνια όταν κυκλοφόρησαν τρία singles, τα “Sound Of Music”, “Last Chance” και “Gun In My Side” και περιμέναμε με ανυπομονησία την κυκλοφορία του πρώτου τους album.
Στο μεσοδιάστημα ακολούθησαν αρκετά airplay στο BBC Radio Οne στις εκπομπές των Zane Lowe και Huw Stephens, καθώς και playlists στον XFM και 6Music.
Περιοδείες με τους The Enemy, The Happy Mondays και The Charlatans ακολούθησαν, αύξησαν το ενδιαφέρον από τις δισκογραφικές εταιρείες
και κέρδισαν ένα πιστό fanbase.
Το ντεμπούτο τους ομώνυμο άλμπουμ είναι το προϊόν ενός αγώνα δρόμου μεταξύ των Oasis και των Black Rebel Motorcycle Club με τη θολή κιθάρα του The Edge των U2, όταν νοιαζόταν περισσότερο για τη μουσική και λιγότερο για να σώσει την Αφρική. Η βαθιά φωνη του frontman Robbie Rush θυμίζει λίγο Ian Curtis.
Επηρεασμένοι από τους The Jesus and Mary Chain, Chameleons, The Clash και Echo and The Bunnymen, ο ήχος τους είναι σπηνταριστός γεμάτος ενέργεια. Σκεφτείτε δηλ. τους Kasabian να συναντούν τους Joy Division, Primal Scream και βγάλτε το αποτέλεσμα.
Tracklist
01. Disko Killers
02. Monitors
03. All Your Scars
04. Here I Lie
05. Blinded
06. Outside
07. Gun In My Side
08. Lost Touch
09. Army Of Youth
10. Black Eye
11. Sound Of Music
12. Wait For Them To Run
http://www.myspace.com/thisislowline

Δεν υπάρχουν σχόλια: