Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Austra - "Feel it break" (2011)

Η Katie Stelmanis, δεν είναι καινούρια στο χώρο, αφού και μουσικές σπουδές έχει και παρελθόν στα μουσικά πράγματα. Με τους Austra όμως φαίνεται πως κάνει το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν για να ακουστεί παντού. Πλαισιωμένη από τη Maya Postepski στα drums και τον Dorian Wolf στο μπάσο, παρουσιάζει ένα σκοτεινό, electro-synth pop δίσκο, που ήδη έχει αγαπηθεί και ξεχωρίσει.
Μουσικά δεν κάνει κάτι πρωτοποριακό, αυτό είναι αλήθεια, όλα όσα ακούς στο Feel it Break, τα έχεις ακούσει και στο παρελθόν, και καλύτερα σίγουρα. Ακόμα και την εξαιρετική της φωνή, που σίγουρα σπρώχνει τη μουσική ένα βήμα παραπέρα, την έχεις ακούσει κι αλλού, κυρίως θα έλεγα στη Florence και στην Karin Dreijer Andersson από τους The Knife/Fever Ray (Kate Bush, Bjork, Zola Jesus, Bat For Lashes όλες κάπου θα τη συναντήσεις).
Τότε τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό, ώστε να τραβήξει την προσοχή; Έχω την αίσθηση πως είναι όλα αυτά, δηλαδή ο συγκερασμός όλων αυτών των στοιχείων κι η τέλεια απόδοση τους. Μουσική, ύφος, αίσθηση, ερμηνεία θυμίζουν κάτι άλλο, αλλά το κάνουν πολύ καλά και μόνο όμορφες μνήμες δημιουργούν. Μελαγχολία, ρομαντισμός, goth-electro-synth pop, Florence, Ladytron, artistic παρουσίαση, Καναδάς (η μουσική τους καταγωγή), μυστηριακή ατμόσφαιρα, μελωδίες, όλα συνδυασμένα σε τέλειες αναλογίες.
Επίσης τα 2 πρώτα single Beat and the Pulse & Lose it, επιλέχθηκαν επιτυχώς να «σπρώξουν» τη δουλειά προς όλες τις κατευθύνσεις, αφού είναι songs for the masses (ναι…κι οι πρώιμοι Depeche Mode εμφανίζονται στο Feel it Break), χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα βρεις «κακό» τραγούδι στο cd, αφού κι οι χαμηλότονες στιγμές προς το τέλος (The Noise & The Beast) παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.



Tracklist:
01 Darken her House 5:21
02 Lose It
4:30
03 The Future
4:03
04 Beat And The Pulse 4:56
05 Spellwork 5:10
06 The Choke 4:12
07 Hate Crime 4:02
08 The Villain 4:06
09 Shoot The Water 3:23
10 the Noise
3:32
11 The Beast 4:03




Δεν υπάρχουν σχόλια: