Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

The Prostitutes - 'Deaf to the Call' (2012)


Οι The Prostitutes είναι μία indie μπάντα που σχηματίστηκε το 2004 στην Πράγα και γνώρισαν πολύ γρήγορα την αναγνώριση από το indie κοινό παγκοσμίως. Τα μέλη τους είναι οι Adrian T. Bell (φωνή), Martin Destroyer- Martin Přikryl (κιθάρες), Stevie LFO- Martin Převrátil (πλήκτρα) και Luk Santiago- Lukáš Přikryl (drums). Οι Luk Santiago και Martin Destroyer παίζανε πριν σε μπάντες όπως οι The Night Traffic και Angličáky αλλά και μαζί με τον LFO στους The Radios, που διαλύθηκαν το 2004.

Τον Απρίλίο του 2005, ηχογράφησαν το πρώτο τους EP με τέσσερα tracks και τον επόμενο Ιούλιο εμφανίστηκαν στο Ocko TV- το μεγαλύτερο μουσικό κανάλι στην Τσεχία αλλά και ο εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός Radiožurnál τους αφιέρωσε αρκετό χρόνο. Το ΝΜΜ τους ανακήρυξε καλύτερη νέα μπάντα και το Radio 1 συμπεριέλαβε το single τους "Sunshine" στις μεταδόσεις του. Το πρώτο τους άλμπουμ “Get Me Out Of Here” κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2006 και ακολούθησε το "Hometown Zombies" στις 3 Μαρτίου του 2009.

Το "Deaf to the Call" είναι το τέταρτο άλμπουμ τους μιας και προηγήθηκε και το live "One Two Three Four". Καθαρός indie ήχος λες και είναι βγαλμένος από τις καλές εποχές της βρεταννικής σκηνής με συνοχή και δέσιμο από το ένα track στο επόμενο. Το άλμπουμ μπαίνει δυναμικά με το "All the Money in the World" που ξεχωρίζει για το γεμάτο ένταση κλείσιμο του αλλά τα "Heart of Stone" και "Rage" ξεχωρίζουν για το νεύρο και την αυθεντικότητα τους. Στο "Mr. Anderson" βάζουν και ηλεκτρονικά στοιχεία σε ένα μίγμα Covenant και She Wants Revenge ενώ στο "One Sings the Blues" σου φέρνουν στο νου επιτυχημένες μπάντες των 90s όπως οι Marion ή οι Keane. To αλά Travis "No Surprise" και το πιο μελωδικό του άλμπουμ "Pull It Together" κλείνουν ιδανικά την τέταρτη δισκογραφική απόπειρα τους.

Στο σύνολο του είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άλμπουμ που προσωπικά μου έδωσε την αφορμή να ψάξω και τα προηγούμενά τους που σε αποζημιώνουν εξίσου με το τελευταίο τους.

Tracklist:

01 – All the Money in the World
02 – Heart of Stone
03 – Rage
04 – I Believe
05 – Mr. Anderson
06 – Walking with Giants
07 – James
08 – No One Sings the Blues
09 – No Surprise
10 – Pull It Together


Δεν υπάρχουν σχόλια: