Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

The Fresh & Onlys – 'Long Slow Dance' (2012)


Οι The Fresh & Onlys είναι μία garage pop μπάντα από το San Francisco της California και έχουν ηχογραφήσει κατά καιρούς στις Castleface, Dirty Knobby Records και Woodsist. Ο ήχος τους βγάζει την αισιοδοξία που γενικά αποπνέει ο τόπος της καταγωγής τους αλλά έχει και πινελιές από τις καλές εποχές των R.E.M. και των The Smiths αλλά ακόμη και των Beach Boys.

Από το 2008 όταν και μπήκαν στη δισκογραφία, οι The Fresh & Onlys βγάζουν σχεδόν ένα LP τη χρονιά. Όλα τα προηγούμενα LP τους έβγαζαν μία ανεξήγητη αγωνία με το ένα τραγούδι να μπαίνει κυριολεκτικά στο επόμενο. Αυτό δε συμβαίνει με το τέταρτο τους LP "Long Slow Dance" που είναι σαφώς πιο χαλαρό και προσφέρει στους ακροατές του μία ποικιλία ακουσμάτων και συναισθημάτων που μπορεί να βγάλει μία ομάδα μουσικών που είναι προσηλωμένοι στις rock και indie καταβολές τους.

Το πρώτο single που κυκλοφόρησαν ήταν το “Yes or No”, ένα πιασάρικο track με απλοϊκούς στίχους αλλά πανέμορφη μελωδία. Μαζί με το εναρκτήριο “20 Days and 20 Nights” βγάζουν στα φωνητικά του Cohen μία ευαισθησία που θυμίζει έντονα Morrissey στο “The Boy with a Thorn in His Side”. Το ομώνυμο είναι ένα πανέμορφο folk-pop τραγούδι αλλά στα επόμενα “Presence of Mind” και “Dream Girls” συναντάς την αύρα και την αισθαντικότητα της δεκαετίας του 60 μέσα από ένα σύγχρονο μουσικό πρίσμα. Το “Fire Alarm” μας επαναφέρει στην pop των ’80s με χαρακτηριστικά keyboards και τον Cohen να καταφέρνει να προσαρμόσει την φωνή του σε αυτές τις μουσικές φόρμες.

To δεύτερο μισό του άλμπουμ ξεκινά με το ίσως πιο χαρούμενο track τους "Executioner’s Song" για να ακολουθήσει το εντελώς brit pop και αλά Divine Comedy "No Regard". To πιο κιθαριστικό και garage “Euphoria” το ακολουθεί το “Foolish Person” που αν και έχει μία σχεδόν υπνωτική αρχή στη συνέχεια δυναμώνει με κιθαριστικά riffs και καταιγιστικά πλήκτρα.

Τελικά το "Long Slow Dance" είναι ακριβώς όπως ο τίτλος του - ρυθμικά και γαλήνια drums, ήρεμη ενορχήστρωση που δένει αρμονικά το κάθε τραγούδι με το επόμενο. Είναι σαν να έχουν τη μηχανή του χρόνου στα χέρια τους και να κάνουν δύο παύσεις, μία στα μέσα των '80s και άλλη μία στα τέλη των '50s/ '60s, μιας και η ικανότητα τους να αναβιώνουν τις συγκεκριμένες μουσικές περιόδους είναι πραγματικά αξιοζήλευτη.

Tracklist:

1. 20 Days & 20 Nights
2. Yes or No
3. Long Slow Dance
4. Presence of Mind
5. Dream Girls
6. Fire Alarm
7. Executioner’s Song
8. No Regard
9. Euphoria
10. Foolish Person
11. Wanna Do Right by You



Δεν υπάρχουν σχόλια: