Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Soviet Soviet @ Gaia.Live Thessaloniki 01.03.2012





Η κλασσική πεντάδα που δε χάνουμε συναυλίες του είδους αυτή την φορά είχε δύο απουσίες (προτίμησαν κάτι πιο σκληρό σε γειτονικό συναυλιακό χώρο- τα ευκόλως εννοούμεν παραλείπονται...) αλλά τουλάχιστον αυτή την φορά μπήκαμε στο χώρο έγκαιρα και προλάβαμε και τα δύο support...

Οι Chinese Basement, μια τριμελής μπάντα λυκειόπαιδων (παραπάνω δεν τους έκανα να πω την αμαρτία μου...) εμφανίστηκαν στη σκηνή περίπου στις 10. Με ελληνικό αλληγορικό στίχο, μια τρομερά πειραματική διάθεση στον ήχο τους (παράδοξο για το νεαρό της ηλικίας τους) έδωσαν ένα show γεμάτο εφηβικό πάθος και με κάποιες συνθέσεις (ειδικά αυτές που σου θύμιζαν Sonic Youth και Smashing Pumpkins...) τρομερά ενδιαφέρουσες! Ιδιαίτερα προσεγμένο και το CD τους που το διαθέταν στην είσοδο του χώρου...

Ακολούθησαν οι Electro Vampires που προσωπικά τους έβλεπα για δεύτερη φορά οπότε περιμέναμε περίπου τι θα ακούσουμε. Έμπειροι μουσικοί με έντονες μουσικές παραστάσεις και ποικιλόμορφες εμπνευσμένες συνθέσεις, ήταν το ιδανικό ζέσταμα για τους Soviet Soviet. Το setlist ήταν περίπου ίδιο με την προηγούμενη φορά με το "Poison the Sun" να κλείνει ιδανικά την παρουσία τους!

Γύρω στις 12μισι (αργά για καθημερινή...) το τρίο από το Pesaro εμφανίστηκε επί σκηνής με τον Andrea Giometti να έχει στα χέρια του ένα μπάσο που μας θύμισε αυτό του Ian Curtis στο κλιπ του "Love Will Tear Us Apart". Μετά από μία σύντομη εισαγωγή, μπήκαν δυναμικά με το "Contradiction" από το EP τους "Summer Jesus" που έπαιξαν σχεδόν ολόκληρο προς μεγάλη μας ικανοποίηση. Με κάποια μικροθέματα στον ήχο που ξεπεράστηκαν εύκολα, μας ανέβασαν σιγά σιγά με tracks όπως τα "Cobretto", "Prince, Prostitutes" και "Human Nature" για να ακολουθήσει ένα από τα δύο ακυκλοφόρητα tracks που είχαμε την τύχη να ακούσουμε. Πραγματικά αεικίνητος και εξαιρετικός μπασίστας ο Giometti, ήρεμη δύναμη οι δύο Alessandro στην κιθάρα και στα ντραμς. Πριν μας παρουσιάσουν το δεύτερο νέο τραγούδι, μας ξεσήκωσαν μεταξύ άλλων με τα εξίσου δυναμικά "Lokomotiv" και "Aztec Aztec" με το κοινό να συμμετέχει όλο και πιο ενεργά. Μετά από παραινέσεις του κοινού σε άψογα ιταλικά (λέμε τώρα...), κράτησαν το "Βulgary" για το encore τους με τον καλό φίλο και διοργανωτή του event Γιώργο να χτυπιέται στον εξώστη του ΓΑΙΑ.

Στα παραλειπόμενα του live, η φίλη Στέλλα που με θυμήθηκε μετά από ένα live των STRANGLERS που με είχε δει προ διετίας (μάλλον έχω καταντήσει γραφική φιγούρα των συναυλιών...)

01. Intro
02. Contradiction
03. Cobretto
04. Warmata
05. Prince, Prostitutes
06. Human Nature
07. New2
08. Jingle
09. The Beasts Are Brave
10. Lokomotiv
11. Aztec Aztec
12. White Details
13. New1

encore

- Bulgary


Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον καλό μας φίλο Άκη Καλλόπουλο για τις φωτογραφίες που μας τις έδωσε
.
  • written by Thomas Priest

To παρακάτω video είναι από την εμφάνιση τους στο 6 D.O.G.S. στην Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: