Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

The Men - "Open Your Heart" (2012)

Μετά την κυκλοφορία ενός από τα καλύτερα άλμπουμς του 2011, του εξαιρετικού "Leave Home", το "Open Your Heart" πλέον είναι στα χέρια μας εδώ και κάποιες ημέρες και πάλι κάτω από το label της Sacred Bones Records. Αυτή την φορά, οι Τhe Men μας εκπλήσσουν ευχάριστα με ένα ήχο σαφώς πιο αμερικάνικο με έντονα country και folk στοιχεία. Στο σημείο αυτό σίγουρα μας θυμίζουν τους Black Rebel Motorcycle Club με το "Howl" που ακολούθησε τα δύο πρώτα πιο σκοτεινά album τους.

Aν το "Leave Home" μας καθήλωσε θεωρώντας το μία αναβίωση του punk rock με τον ιδανικό τρόπο που "εκμεταλλεύτηκαν" τις επηρροές τους με tracks όπως το “Bataille” και το “L.A.D.O.C.H.”, το "Open Your Heart" έρχεται να αντισταθμίσει τις βίαιες εξάρσεις του προηγούμενου άλμπουμ και η μπάντα με τη σειρά της να αποδείξει ότι οι μουσικοί της ορίζοντες είναι πιο ευρείς και δεν μπορείς να τους κατατάξεις αυστηρά σε ένα μουσικό είδος.

Σε γενικές γραμμές και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, το "Open Your Heart" είναι ένα άλμπουμ με τραγούδια με θεματολογία τον έρωτα. Από το εναρκτήριο track "Turn It Around" με τους πλέον ερωτικούς στίχους τους μέχρι στιγμής αλλά και το ακόμη πιο....αγαπησιάρικο “Please Don’t Go Away” (αλλά με pop punk και shoegaze στοιχεία), ο συναισθηματισμός και ο ρομαντισμός δείχνουν να κυριαρχούν. Ακόμη και το “Candy” που είναι μία 70s rock ακουστική μπαλάντα με σαφείς country πινελιές και δυτικές επηρροές.κινείται στο ίδιο ύφος. Σε αντίθεση όμως με αυτή την "ευγενική" διάσταση των The Men, στα πιο δυναμικά κομμάτια τους παρουσιάζονται πιο απρόβλεπτα άγριοι από ποτέ. Ο punk thrash δυναμίτης “Animal” μπορεί να σε κάνει να χτυπηθείς αλύπητα αλλά και το "Presence" παρουσιάζει μία drone διάσταση της μπάντας που μας τη δείχνουν για πρώτη φορά. Το ομώνυμο track είναι και αυτό που πλησιάζει περισσότερο στις μουσικές φόρμες του "Leave Home" όπως και το "Cube" που είναι ίσως το πιο "βρώμικο" κομμάτι του άλμπουμ. Στο "Ex- Dreams" που κλείνει και το άλμπουμ, παρουσιάζουν την πιο "Sonic Youth" διάστασή τους που ακούγεται το ίδιο ενδιαφέρουσα.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που συναντάς στο άλμπουμ συνολικά είναι η δυναμική των συνθέσεων τους που αν και διατηρεί τις ξεκάθαρες φόρμες της προηγούμενης προσπάθειας τους ταυτόχρονα όμως εμβαθύνουν στην ουσία και ψάχνουν τη μουσική τους ταυτότητα που είναι ακόμη πιο βαθιά και πολυδιάστατη από το indie rock. Η προσπάθεια που καταβάλλουν σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, κάνει το άλμπουμ ακόμη πιο αξιοσημείωτο.

Το γεγονός είναι ότι στην ανατολή του 2012, οι The Men μας παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό άλμπουμ που σε κάνει να τολμήσεις την πρόβλεψη ότι μπορεί το 2012 να μην είναι η χρονιά που το punk θα επανακάμψει αλλά με μπαντες όπως οι The Men που δείχνουν διαθέσεις πειραματισμού και εσωτερικής μουσικής αναζήτησης σίγουρα θα είναι το ίδιο ή και ακόμη περισσότερο δημιουργικά "ανήσυχο" από το 2011.

01 Turn It Around
02 Animal
03 Country Song
04 Oscillation
05 Please Don't Go Away
06 Open Your Heart
07 Candy
08 Cube
09 Presence
10 Ex-Dreams

http://wearethemen.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: