Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ο TRICKY έρχεται live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Ο εκρηκτικός Tricky έρχεται ξανά στη χώρα μας για να χαρίσει στο φανατικό του κοινό την απίστευτη ενέργεια που εκλύει η επί σκηνής παρουσία του.

Στην Αθήνα θα εμφανιστεί στο Gagarin 205 στις 22 Ιανουαρίου 2011 και στις 21 Ιανουαρίου 2011 στο Principal Club Theater στην Θεσσαλονίκη.
Ο TRICKY, αποτέλεσε μαζι με τους Massive Attack και τους Portishead τους τρεις βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90 το trip hop στην πόλη του Bristol. Δεν είναι μια πραγματικά ευτυχής συγκυρία που το 2008 βρήκε δύο απο τα μέλη αυτής της σκηνής να επανέρχονται μετά από αρκετά χρόνια με δύο πολύ καλούς δίσκους ; Ο TRICKY με το "Knowle west boy" και οι Portishead με το "Third".
Πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 80‘ και μετά απο μια περίοδο στενής συνεργασίας με τους Massive Attack ο TRICKY αποφασίζει να βουτήξει στα βαθειά στηριζόμενος στις δικες του αποκλειστικα δυναμεις. Αποτέλεσμα η κυκλοφορία του θρυλικού ντεμπούτου άλμπουμ του με τίτλο "Maxinquaye", εμπνευσμένο απο το όνομα της μητέρας του (Maxin Quaye) που αυτοκτόνησε όταν ακόμα ο TRICKY ηταν 4 ετών. Η ανακήρυξη του απο το NME σε album της χρονιάς δεν ξάφνιασε κανέναν, όπως και η υποψηφιότητα του για Mercury Prize την ίδια χρονιά.
Η σκοτεινή μουσική του TRICKY κατάφερνε με τον υπνωτικό ρυθμό της να ωθεί τους ακροατές της να χορέψουν και την ίδια στιγμή ο μεστός του στίχος να τους κρατά σε εγρήγορση με την επιλογή των θεμάτων του μέσα από την σκληρή καθημερινότητα με έμφαση στο ρόλο του ρατσισμού και τα προβλήματα που αφορούν την σεξουαλικότητα.
Τα επόμενα χρόνια ο TRICKY σε μεγάλο βαθμό προσπαθεί να ξεφύγει απο την βαριά κληρονομιά του "υπέροχου ντεμπούτου" και παραμένει ενεργός κυκλοφορώντας άλλους επτά δίσκους που κανένας όμως δεν φτάνει στο ύψος του μεγάλου τους αδερφού... Στο διάστημα αυτό παρουσιάζεται απο τον τύπο σαν κακό παιδί, μπλέκεται σε καυγάδες αλλά και συμμετέχει σε πολύ σημαντικά project όπως το Post της Bjork, με την οποία θρυλείται ότι είχε συνδεθεί και συναισθηματικά.
Αλλά και ο κινηματογράφος συμπεριλαμβάνεται στις ενασχολήσεις του. Συμμετέχει σε ταινίες με πιο χαρακτηριστικό ένα ρόλο στο "Πέμπτο στοιχείο" του Luc Besson και τέλος δουλεύει σε έντονους ρυθμούς για την δισκογραφική εταιρεία που φτιάχνει την Brown Punk.

Να όμως πως βλέπει ο ίδιος ο TRICKY τον νέο του δίσκο:

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το "West Knowle Boy". Νιώθω ξανά σαν να είναι ο πρώτος δίσκος μου. Θέλω απλά να το ακούσει ο κόσμος, θέλω να μιλήσω γι αυτό και μετά θέλω να βγω και να περιοδεύσω για πολύ καιρό. Δεν είμαι όμως σίγουρος, ότι αυτός ο δίσκος θα ήταν τόσο συναρπαστικός αν δεν είχα περάσει αυτά τα χρόνια στο Bronx, ανώνυμος, να πρέπει να περιμένω στις ουρές για να μπω στα clubs όπως όλοι οι άλλοι. Συνειδητοποίησα ότι είχα αρχίσει να θεωρώ αυτονόητη αυτή την απίθανη ζωή του μουσικού. Είχα ανάγκη να προσγειωθώ λίγο. Τώρα αισθάνομαι σαν παιδί ξανά. Γι αυτό το album ονομάζεται "West Knowle Boy". Από κει κατάγομαι."

Δεν υπάρχουν σχόλια: