Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Isobel Campbell & Mark Lanegan live στο Gagarin 205

Isobel Campbell & Mark Lanegan
12 Δεκεμβρίου 2010, Gagarin 205

Δύο υπέροχες φωνές θα ενωθούν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στην σκηνή του Gagarin 205!


Η πανέμορφη "Belle" Isobel Campbell (Belle & Sebastian) και ο Mark Lanegan (Screaming Trees, Queens of The Stone Age), λατρεμένος όσο λίγοι καλλιτέχνες από το ελληνικό κοινό θα βρεθούν για μία μοναδική εμφάνιση στη χώρα μας!


Την Isobel Campbell την γνωρίσαμε ως ιδρυτικό μέλος σε ένα από τα ομολογουμένως επιδραστικότερα pop indie σχήματα της προηγούμενης δεκαπενταετίας, τους Belle & Sebastian.
Η ίδια αποχωρεί το 2002 για να ακολουθήσει solo καριέρα και μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει τα εξαιρετικά "The Green Fields of Foreverland" και "Swangsong for You" (ως Gentle Waves) και "Amorino" , "Milkwhite Sheets".
Μέχρι το 2006. Εκείνη τη χρονιά θα συναντηθεί με τον Mark Lanegan για να ηχογραφήσουν μαζί το πρώτο τους album "Ballad of the Broken Seas" (βραβευμένο με Mercury και μέσα στην λίστα με τα καλύτερα albums της δεκαετίας κατά το περιοδικό NME) για να ακολουθήσει το "Sunday at Devil Dirt" (2008) και το ολοκαίνουργιο διαμάντι τους "Hawk" (2010) με συμμετοχές καλλιτεχνών όπως του Willy Mason-φωνή και του James Iha (Smashing Pumpkins)- κιθάρες.


Ό,τι και να πεις για τον Mark Lanegan θα είναι λίγο. Είναι ίσως από τις σπάνιες εκείνες περιπτώσεις τραγουδιστών που μπορούν να σε κάνουν να ανατριχιάσεις και μόνο με μία συλλαβή που θα ξεφύγει από το στόμα τους. Frontman των μυθικών Screaming Trees, έκτοτε έχει συνεργαστεί με αναρίθμητους σημαντικούς καλλιτέχνες και σχήματα όπως τους Queens Of The Stone Age, Mad Season (σχήμα με συμμετοχή μελών από τους Alice In Chains και Pearl Jam), την PJ Harvey, τον Greg Dulli σε Twilight Singers και The Gutter Twins και πολλούς άλλους.


Σίγουρα το να προσπαθήσεις να κλείσεις σε μία ετικέτα τα μουσικά μονοπάτια που ακολουθούν εδώ οι δύο αυτές προσωπικότητες είναι μάλλον άτοπο.
Υπάρχει λίγο blues, λίγο folk, κάποιες πινελιές από southern soul και americana, ίσως και dream pop σε σημεία.. Πραγματική καλλιτεχνική ελευθερία!
Αυτό είναι που υπόσχονται στην επερχόμενη εμφάνισή τους στην Αθήνα. Μία μαγική βραδιά με στιγμές από όλη την δισκογραφία τους και πολλές εκπλήξεις!
Μία μέρα μετά την εμφάνισή τους στο περίφημο All Tomorrow's Parties, θα βρίσκονται μαζί μας για να μας θυμίσουν την ουσία της μουσικής.


Το κομμάτι "You Won't Let me Down Again" φέρνει στο νου τα αλησμόνητα "dessrt sessions" και μαγεύει με την απλότητα και την μελωδία του καθώς η Campbell σχεδόν ψιθυρίζει πίσω από την βαριά φωνή του Mark. Τα υπόλοιπα, 12 Δεκεμβρίου στη σκηνή του Gagarin 205.
http://www.ticketpro.gr/home/

Δεν υπάρχουν σχόλια: