Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Έρχονται οι GALLON DRUNK σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Η Catch The Soap Productions & η Lovelight Productions παρουσιάζουν τους:

GALLON DRUNK (Αγγλία)
& guests

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου
@ An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, Αθήνα)

Σάββατο 6 Νοεμβρίου
@ Γαία Live (Δόξης 1, Λαδάδικα, Θεσ/νίκη)

Είσοδος:
€20 προπώληση/ταμείο
€15 (περιορισμένες κρατήσεις στα:
http://gallondrunk2010.eventbrite.com - Αθήνα
http://gallonskg.eventbrite.com - Θεσ/νικη

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Σημεία προπώλησης:
Αθήνα:
Public - Σε όλα τα καταστήματα εντός Αττικής
Tickethouse - Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς)
Rhythm Records - Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια
VinyLust Records - Γαμβέτα 6, Αθήνα
Sound Effect - Ζαϊμη 30, Εξάρχεια

Θεσ/νικη:
Tickethouse - Μητροπόλεως 102
Stereodisc - Αριστοτελους 4
Metropolis - Τσιμισκή 33

Ένα μεθυσμένο organ και μια επιληπτικά παθιασμένη φωνή. Ένα στοιχειωμένο rock & roll groove. Ένα κακόηχο σαξόφωνο και μια στρυφνή garage κιθάρα που σχίζει λυτρωτικά την αλκοολική ατμόσφαιρα: οι Gallon Drunk, το προσωπικό σχήμα του James Johnston (Nick Cave And The Bad Seeds), έρχονται 20 χρόνια μετά την ίδρυσή τους στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις - φορτισμένες με ηλεκτρισμό και ποτισμένες με αλκοόλ.

Σχηματίστηκαν το 1990 στο Λονδίνο, εν μέσω του σαρωτικού Brit-Pop τυφώνα. Πεισματικά αντίθετοι όμως οι ίδιοι στο mainstream ρεύμα, συντονίζονται με τον απόηχο του swamp rock κύματος της Νοτιας Luisianna και Texas. Το αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία ενός ήχου υβριδικού, που ενώνει την ωμότητα με την ευαισθησία και την ομορφιά με την αγριότητα – όλα μαζί καλουπωμένα σε μια εκρηκτική rock & roll μήτρα, σμιλεμένα με έναν τρόπο που μόνο οι γοητευτικότεροι ήχοι μπορούν να πετύχουν.

Από το τραχύ και υπόγειο rock του “You, The Night And The Music” μέχρι το γοητευτικό και ώριμο “In The Long Still Night”, οι Gallon Drunk συνέχισαν ακάθεκτοι να εξασκούν με πρωτοφανή επιτυχία το παραδοσιακά ηλεκτρισμένο rock & roll τους, χωρίς να ξεφεύγουν όμως από τις διαχρονικές τους εμμονές: τον έρωτα, το αλκοόλ και την περιπετειώδη νύχτα. Παντρεύοντας το καλλιτεχνικό θάρρος των Birthday Party, την μουσικοσυνθετική ιδιοσυγκρασία των The Fall, την λάγνα γοητεία των The Cramps, τον ρομαντισμό των Tindersticks και την retromania του Jon Spencer, η ηχητική τους ταυτότητα εξελίχθηκε σταδιακά με τα χρόνια σε έναν ήχο ακόμα βαθύτερο – με την πλούσια δισκογραφία τους να αποτυπώνει ξεκάθαρα αυτήν την καλλιτεχνική ανάπτυξη, μια δισκογραφία που περιλαμβάνει εκτός των άλλων διακρίσεις ως single of the week για κάθε κυκλοφορημένο single τους, ένα LP στην Warner Bros, ένα Peel Session αλλά και μια υποψηφιότητα για Pulitzer.

Μετρώντας περιοδείες σε Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία, με εμφανίσεις πλάι σε καλλιτέχνες όπως ο Morissey, ο Νick Cave και η Lydia Lunch (με την οποία και δημιούργησαν τους Big Sexy Noise) και κάνοντας παγκοσμίως διάσημες τις ζωντανές εμφανίσεις τους – ξακουστές για την εκρηκτικότητά τους, το ηλεκτρικό feeling και την ανοιχτή, ειλικρινή επικοινωνία του Johnston με το κοινό – οι Gallon Drunk θα έρθουν κι από την Ελλάδα για μια επίδειξη ανεπιτήδευτου, σκοτεινού και μεθυσμένου rock & roll.

Links:
http://www.gallondrunk.com/
http://www.myspace.com/gallondrunk

Event pages:
Αθήνα:
http://www.facebook.com/event.php?eid=109666052417486&index=1
http://www.last.fm/event/1601033

Venues:
Αθήνα: www.anclub.gr
Θεσσαλονίκη: www.gaia.gr

Διοργάνωση:
www.ctsprods.com
www.myspace.com/lovelightprod

Δεν υπάρχουν σχόλια: