Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για τη συναυλία του Jose Gonzalez με νέα τιμή!



Aπό χτες κυκλοφορούν τα εισιτήρια για τη συναυλία του Jose Gonzalez με νέα όμως τιμή: Η προπώληση κοστίζει 28€ ενώ στο ταμείο θα πωλούνται προς 33€.
Λόγω της ιδιαίτερης φύσης της συναυλίας, οι περισσότεροι θεατές θα είναι καθήμενοι (εκτός του εξώστη και του τελευταίου επιπέδου στον κάτω χώρο του Gagarin 205), με αποτέλεσμα ο αριθμός εισιτηρίων να είναι αυστηρά περιορισμένος.
Ο Jose Gonzalez, πλαισιωμένος από δυο ακόμα μουσικούς επί σκηνής, θα εμφανιστεί στις 3 Μαΐου στο Gagarin 205 Live Music Space.
Ο Jose Gonzalez, ο χαρισματικός indie-folk τραγουδοποιός που έγινε γνωστός τόσο για τις πρωτότυπες συνθέσεις του όσο και για τις εξαιρετικές ακουστικές διασκευές του σε τραγούδια όπως το “Heartbeats” των Knife, το “Love will tear us apart” των Joy Division και το “Teardrop” των Massive Attack, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 3 Μαΐου στο Gagarin 205 Live Music Space.
Έχοντας ξεχωρίσει για την ευαισθησία των ερμηνειών του, καθώς και για την ιδιαίτερη δεξιοτεχνία του ως κιθαρίστας, ίσως μοιάζει αντιφατικό το γεγονός πως ο μοναχικός και χαμηλών τόνων Jose Gonzalez ξεκίνησε την πορεία του από hard core/punk μπάντες, εμπνευσμένες από μεγάλα ονόματα του είδους, όπως οι Black Flag, οι Misfits και οι Dead Kennedys. Αυτές οι καταβολές του, όμως, ουσιαστικά αποκαλύπτουν το εύρος της ψυχοσύνθεσης του και την έκδηλη ανάγκη του να εκφράσει τις διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα του.Η ίδια ανάγκη ήταν που τον οδήγησε να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή σε ορισμένα πασίγνωστα τραγούδια, δίνοντάς τους έναν έντονο συγκινησιακό τόνο και μια ξεκάθαρη προσωπική χροιά, η οποία αποτελεί βασική προΰπόθεση για κάθε πραγματικά επιτυχημένη διασκευή. Εκτός των προαναφερθέντων, δεν δίστασε να διασκευάσει κομμάτια και άλλων καταξιωμένων, όσο και μουσικά ετερόκλητων, καλλιτεχνών: από Bruce Springsteen ("Born in the U.S.A." και "The Ghost of Tom Joad") και Low ("Last Snowstorm of the Year") έως Kylie Minogue (“Hand on your Heart”), Bronski Beat (“Smalltown Boy”) και Daft Punk (“Too Long”).
Το ευρύτερο κοινό τον γνώρισε το 2005, όταν η περίφημη –πλέον- διασκευή του στο “Heartbeats” των Knife επιλέχτηκε από μεγάλη εταιρεία κατασκευής τηλεοράσεων για να επενδύσει μουσικά την τηλεοπτική διαφήμιση του τελευταίου μοντέλου της, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δρόμοι του San Francisco πλημμυρίζουν από 250.000 πολύχρωμα μπαλάκια υπό τον ήχο της μελαγχολικής φωνής και της κλασσικής κιθάρας του. Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τη δύναμη που κρύβουν και οι αυθεντικές συνθέσεις του. Ήδη από το πρώτο του album “Veneer” το 2003, οι κριτικοί διέκριναν στον Σουηδό singer/songwriter εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που φέρνουν στο νου τη δουλειά μεγάλων καλλιτεχνών του παρελθόντος, όπως του Tim Buckley, του Nick Drake και τoυ Elliot Smith, ενώ η πρόσφατη κυκλοφορία του εξαιρετικού δεύτερου album του “In Our Nature”, τον Σεπτέμβριο του 2007, επιβεβαίωσε πως η σύγχρονη μουσική σκηνή ανακάλυψε στον πρόσωπο του έναν από τους πιο ταλαντούχους τραγουδοποιούς της εποχής μας.
Η βραδιά θα ξεκινήσει με το dj set της ομάδας του «Κορμοράνου».
Ημερομηνία: Σάββατο 3 Μαΐου 2008
Χώρος: Gagarin 205 Live Music Space (Λιοσίων 205, Αθήνα)
Τιμή εισιτηρίου: 28€ (προπώληση) και 33€ (ταμείο)
‘Ωρα ‘Εναρξης: 22.00
Σημεία Προπώλησης: Ticket House (Πανεπιστημίου 42, Αθήνα),
Διοργάνωση: Music Box Productions

Δεν υπάρχουν σχόλια: