Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

City Reign - 'Another Step' (2013)


Οι Reign City είναι μια τετραμελής Βρετανική μπάντα από το Μάντσεστερ – Το όνομα τους προέρχεται από το τραγούδι 'City Rain City Streets' του Ryan "Όχι Bryan" Adams. Μόλις κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ "Another Step" στην Car Boot Records, είχαν προηγηθεί τα ΕΡs “Numbers For Street Names” και “Daybreak”.
Ο κιθαρίστας Mike Grice και ο τραγουδιστής Chris Bull συναντήθηκαν σε μια συναυλία του Ryan Adams και οι δύο τους βρήκαν κοινά στοιχεία από την αγάπη τους για τον Adams, τους REM και τους The National και άρχισαν να γράφουν και να παίζουν τραγούδια δημιουργώντας τους Reign City. Έγιναν το indie talk of the town τον τελευταίο καιρό και η πρόσφατη περιοδεία στην Βρετανία έκανε το περιοδικό Clash Magazine να τους αναγνωρίσει ως μία από τις καλύτερες μπάντες αυτή την στιγμή στο κύκλωμα.
Ο ήχος τους, (παρά τις συμπάθειές τους) δεν είναι τόσο Αμερικάνικος όμως, κυρίως επειδή παίζουν ένα στυλ indie που δίνει την αίσθηση των 80s, αλλά και επειδή ο τραγουδιστής είναι καθαρά Βρετανός. Ρίξτε και μια δόση Brit-Rock από τις αρχές των 90s, καθώς και REM, Ryan Adams, και είστε πολύ κοντά στον πυρήνα του ήχου των Reign City.
Τα καυτά καθαριστικά riffs των Oasis (στις αρχές τους) αναμειγνύονται με την εσωστρέφεια των The National για να δημιουργήσουν επιτυχίες όπως τα “Making Plans”, “Ahead Of Ideas” και" Anchor’". Το "Retaliate" παίρνει την ψήφο για το καλύτερο κομμάτι δεδομένου ότι υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο και έξω από το συνηθισμένο και λιτό indie ήχο.
Πολύ στέρεο υλικό σε ολόκληρο το άλμπουμ, αξίζει της προσοχής σας.

Tracklisting
1. Anchor
2. Making Plans
3. Out In The Cold
4. Sleep Easy
5. The Line
6. Retaliate
7. See What It's Worth
8. Stay Where You Are
9. Ahead Of Ideas
10. Daybreak
11. Anywhere, Anyway


Δεν υπάρχουν σχόλια: