Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Emanuel and the Fear - 'The Janus Mirror' (2012)


Οι Emanuel and the Fear είναι μια μπάντα από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ήταν 11 μέλη στην αρχή όταν σχηματίστηκαν το 2009, αλλά τώρα υπάρχουν μόνο 6.
Ο Emanuel Ayvas είναι εγγόνι Ελλήνων μεταναστών που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill, όπου σπούδασε σύνθεση και κλασικό πιάνο. Είναι ο συνθέτης και τραγουδιστής του γκρουπ .
Οι Emanuel and the Fear έχουν ήδη κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ.
To “The Janus Mirror” είναι το τέταρτο άλμπουμ τους, θα κυκλοφορήσει από την Haldern Pop Records στην Ευρώπη στις 14 Σεπτεμβρίου και στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 21 Σεπτεμβρίου.
Φανταστείτε (πάρτε μια βαθιά αναπνοή) τους Godspeed You! Black Emperor να παίζουν την πιάνο ποπ των Ben Folds Five, ή τους Arcade Fire να παίζουν χαλαρά, τραγούδια των They Might Be Giants.
Ξεχωρίζουμε το ομότιτλο κομμάτι “The Janus Mirror” του δίσκου που ξεκινά σε μια πολύ ορχηστρική νότα.
Το ‘Wooble’ είναι απλώς αξιοσημείωτο γεμάτο με ωμή συγκίνηση. Το ‘Foothills of a Fire’ που έχουμε δυνατές κιθάρες και αξιοπρόσεχτους στίχους – μια πολύ καλή στιγμή του δίσκου.
Και το τελευταίο "All We All" που είναι και το καλύτερο τραγούδι του album.
Το “The Janus Mirror” είναι γεμάτο με πολύ δράμα και συναίσθημα και θα μπορούσε εύκολα να εκληφθεί σαν το soundtrack για ένα μιούζικαλ.

Tracklisting
1. The Janus Mirror
2. Samuel
3. Grey Eyes
4. Wooble
5. Foothills Of a Fire
6. Black Eyes
7. My Oh My
8. All We All

www.emanuelandthefear.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: