Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Screaming Trees - "Last Words The Final Recordings"


Έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που διαλύθηκαν οι Screaming Trees (το συγκρότημα του Mark Lanegan φυσικά) και 15 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε ο τελευταίος τους δίσκος 'Dust'.

Λίγο πριν διαλυθεί, το γκρουπ είχε μπει στο στούντιο και είχε ηχογραφήσει τραγούδια για τον επόμενο δίσκο του με την συμμετοχή των Peter Buck των REM και Josh Homme των Queens of the Stone Age. Οι ηχογραφήσεις είχαν γίνει στο στούντιο του κιθαρίστα των Pearl Jam Stone Gossard και σε παραγωγή του ντράμμερ του γκρουπ Barrett Martin. Η αδιαφορία όμως των δισκογραφικών εταιρειών για το νέο υλικό και οι καυγάδες μεταξύ των μελών του γκρουπ είχαν σαν αποτέλεσμα την διάλυση των Screaming Trees πριν την ολοκλήρωση του δίσκου.

Τις ξεχασμένες ταινίες με τα τραγούδια που ηχογράφησαν τότε οι Screaming Trees ανακάλυψε ο Martin στα αρχεία του, κάλεσε τον θρυλικό παραγωγό Jack Endino να κάνει τις απαραίτητες μίξεις και με καθυστέρηση 12 χρόνων το χαμένο album των Screaming Trees θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία του Martin, την Sunyata Music, στις 2 Αυγούστου σε ψηφιακή μορφή, ενώ αργότερα θα βγει και σε CD και βινύλιο.



Ο δίσκος έχει τίτλο 'Last Words: The Final Recordings' και οι τίτλοι των τραγουδιών είναι:

'Ash Gray Sunday'
'Door Into Summer'
'Revelator'
'Crawlspace'
'Black Rose Way'
'Reflections'
'Tomorrow Changes'
'Low Life'
'Anita Grey'
'Last Words'



Η κυκλοφορία του 'Last Words: The Final Recordings' δεν σημαίνει βέβαια και επανασύνδεση του γκρουπ αφού σύμφωνα με το δελτίο τύπου: "Δεν υπάρχουν σχέδια για επανασύνδεση καθώς τα μέλη του γκρουπ είναι επιτέλους καλά προσαρμοσμένοι ενήλικοι που τα πάνε πραγματικά καλά μεταξύ τους και έχουν με χαρά προχωρήσει στην ζωή τους."


Πηγή: mixgrill.gr


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμμη που διαφωνω κάθετα αλλά οι Screaming Trees δεν ηταν το συγκρότημα του Λάνεγκαν. Ειχαν μια αυθυπαρκτη προσωπικότητα και αυτό φαίνεται και από το γεγονός του ότι οι πορείες των μελών είναι τελειώες διαφορετικές μεταξύ τους μετα τη διάλυση της μπάντας αλλά ακι από το ότι η προσωπική πορεία του Λανεγκαν ηχητικώς συνδεεται ελάχιστα με το υλικό των Δεντρων. Αν μη τι αλλο η πορεία τους από τα μεσα των 80ς δείχνει στοιχεια ηχου που σε καμμια περιπτωση δεν εχει επιλεξει να εχει σε προσωικούς του δισκυς ο Λανεγκαν. Το να λεμε κάτι τετοιο ισοδυναμει με αδικία πέναντι στην προσφορα των αλλων μελων της μπαντας