Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

The Vaccines - "What Did You Expect From the Vaccines" [2011]


Αν και υπάρχουν σαν συγκρότημα μόλις από τον Ιούνιο του 2010,οι The Vaccines (Justin Young φωνή/κιθάρα, Arni Arnason – μπάσο, Freddie Cowan – κιθάρα & Pete Robertson – ντραμς) φρόντισαν να μας εντυπωσιάσουν και να μας κάνουν να περιμένουμε πως και πως το άλμπουμ τους με τα τρία υπέροχα single που κυκλοφόρησαν σαν προπομπούς ("Wreckin' Bar (Ra Ra Ra)","Blow It Up" και "Post Break-Up Sex.")

Τι περιμέναμε λοιπόν από τους Vaccines; Τίποτα λιγότερο από έναν ποιοτικό δίσκο indie rock και αυτοί φρόντισαν να μας τον προσφέρουν. Φυσικά,επειδή δεν υπάρχει παρθενογένεση στη μουσική οι επιρροές τους από ήδη φτασμένες indie μπάντες είναι εμφανέστατη (τόσο οι Strokes όσο και οι Editors είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για τον ήχο αρκετών μπαντών), αλλά αυτοί εδώ οι τύποι φρόντισαν να μην γίνουν άλλοι μια μπάντα αντίγραφο και έδωσαν στον ήχο τους ένα δικό τους προσωπικό και όμορφο στοιχείο.Ας πιάσουμε τα τραγούδια όμως που απαρτίζουν αυτή την κυκλοφορία ένα προς ένα.

Το "What Did You Expect From The Vaccines?" αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο ευχάριστες μουσικές εκπλήξεις της φετινής χρονιάς (αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς). Ένα ντεμπούτο από μια μπάντα που δείχνει θέληση να μείνει για πολύ καιρό στα πράγματα και να μην περιοριστεί στην λάμψη μερικών singles. Ένα άλμπουμ που αξίζει να ακούσετε. Το μέλλον τους ανήκει.

http://www.myspace.com/thevaccines/

Tracklisting:

1. Wreckin’ Bar (Ra Ra Ra)
2. If You Wanna
3. A Lack Of Understanding
4. Blow It Up
5. Westsuit
6. Nørgaard
7. Post Break-Up Sex
8. Under Your Thumb
9.
All In White
10. Wolf Pack
11. Family Friend

Δεν υπάρχουν σχόλια: