Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Συνέντευξη της Charlotte Cooper των Subways

Μετά από τη συμμετοχή σας σε τόσα φεστιβάλ, ποιο κατατάσσετε στην πρώτη θέση των προτιμήσεών σας; Έχετε πει κατά το παρελθόν ότι το Reading είναι το αγαπημένο σας. Είναι οι οπαδοί ή τα συγκροτήματα που συμμετέχουν που κάνουν την διαφορά;
Είχαμε εκπληκτικές εμπειρίες στα φεστιβάλ τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Το Reading και του Leeds πάντα θα είναι το highlight για μας. Ο Μπίλι και εγώ συνηθίζαμε να κατασκηνώνουμε στο φεστιβάλ του Reading, το διάστημα που μόλις είχε δημιουργηθεί η μπάντα. ‘Ηταν μεγάλη τιμή για εμάς να παίξουμε στην κεντρική σκηνή το 2006 και το 2008.
Τα πάντα στην πραγματικότητα ξεκίνησαν αρκετά χρόνια πριν στον διαγωνισμό για νέες μπάντες στο Glastonbury (Glastonbury's New Bands competition).

Αισθάνεστε τυχεροί ή αυτό δεν έχει να κάνει με το πεπρωμένο;
Ο διαγωνισμός του Glastonbury ήταν μία φανταστική ευκαιρία για εμάς. Είχαμε την πρώτη επαφή με τη δημοσιότητα και το πρώτο εξώφυλλο σε εθνική εφημερίδα και πραγματικά έδωσε «ώθηση» στο προφίλ μας. Μετά από αυτό είχαμε τη δυνατότητα να «κλείνουμε» τις δικές μας headline συναυλίες-περιοδείες σε μικρά μαγαζιά στη Μεγάλη Βρετανία.

Είναι εύκολο να αποτελείς μέρος ενός γκρουπ και στο μεταξύ να αισθάνεσαι κάτι περισσότερο από φιλικά αισθήματα για κάποιο άλλο μέλος του γκρουπ;
Γνωριζόμαστε εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είμαστε όλοι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Πιστεύω ότι ο βασικός λόγος που μας κρατάει ενωμένους είναι η περιπέτεια που μοιραζόμαστε όταν βρισκόμαστε σε παγκόσμια περιοδεία.

Γνωρίζεις έστω και κάτι για την ελληνική μουσική;
Δυστυχώς, όχι! Ανυπομονώ να ακούσω ελληνική μουσική το διάστημα που θα βρεθούμε εκεί!
Επιρροές από τα νεανικά σας χρόνια; Τι μουσική άκουγαν οι γονείς σου;
Οι γονείς άκουγαν πάρα πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής. Από ποπ είδωλα, όπως η Μαντόνα έως κλασική μουσική , όπως το Planet Suite από Holtz. Ο πρώτος καλλιτέχνης που λάτρεψα ήταν η Kylie Minogue. Παραμένει ακόμα μία από τις αγαπημένες μου και μία μεγάλη επιρροή για μένα!
Υπάρχει η πιθανότητα να προωθήσετε τα τραγούδια σας ακολουθώντας το δρόμο (καμπάνια) που χάραξαν πρόσφατα οι Radiohead και ο Prince;
Πιστεύω ότι είναι δύσκολο για μας να πούμε κάτι αυτή τη στιγμή. Και οι δύο εκστρατείες ήταν «αυθεντικές» και είχαν αποτέλεσμα τόσο για τους Radiohead όσο και για τον Prince.
Πιστεύετε ότι η ηλικία επηρεάζει την απόδοση ενός συγκροτήματος; Έχουμε παρακολουθήσει αρκετές «ώριμες» μπάντες που συνεχίζουν να προσπαθούν να ροκάρουν…
Νομίζω ότι εάν ένα γκρουπ πιστεύει ότι μπορεί να έχει ένα καλό σόου, τότε πρέπει! Θέλω να πιστεύω ότι όταν μεγαλώσουμε θα μπορούμε ακόμα να παίξουμε.
Ίντερνετ ή τηλεόραση;
Ίντερνετ! Είμαι εθισμένη σε αυτό!
Περάσατε καθόλου «προσωπικό» χρόνο στο studio τελευταία?
Όχι πρόσφατα. Ήταν μία τρελή χρονιά με περιοδεία σε Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία.!
Αισθάνεστε ότι οι μάνατζερ της εταιρείας σας ενεργούν διαφορετικά από την προσωπική σας θέληση, όταν εμπλέκονται θέματα δικαιωμάτων ή image making;
Είμαστε πολύ τυχεροί καθώς συνεργαζόμαστε με ένα φανταστικό όμιλο ανθρώπων, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης δε θα επιτρέπαμε ποτέ να μας παρουσιάσουν με τρόπο ο οποίος δεν μας αντιπροσωπεύει.
ΗΠΑ ή Ιαπωνία;
Μπορώ να επιλέξω Τόκιο και Νέα Υόρκη; Αυτές είναι οι δύο αγαπημένες μου πόλεις στον κόσμο. Αλλά Ιαπωνία για το φαγητό!

Πηγή:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: