Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

French Films - 'White Orchid' (2013)

Οι French Films είναι μια indie pop μπάντα από την Φινλανδία που σχηματίστηκε το 2010 και αποτελούνται από τους Johannes Leppänen (κιθάρες, φωνητικά), Joni Kähkönen (κιθάρες, φωνητικά), Tuomas Asanti (μπάσο, φωνητικά), Santtu Vainio (synth, φωνητικά) και Antti Inkiläinen (drums). Το όνομά τους το επέλεξαν από μια κουβέντα που είχε ο Kahkönen με το Leppänen για μια γαλλική ταινία που είχε δει. Οι επιρροές τους είναι από μπάντες όπως οι The Ramones και The Beach Boys αλλά και από τους The Jesus And Mary Chain.
Αφού υπέγραψαν στην φινλανδική GAEA Booking & Records το 2010, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP “Golden Sea” για να ακολουθήσει το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Imaginary Future” το φθινόπωρο του 2011. Βραβεύτηκαν με το European Border Breakers Awards για το 2013 και έπαιξαν σε μεγάλα φεστιβάλς, όπως το Roskilde Festival τον Ιούλιο του 2012 μαζί με τους The Cure και Björk.
Το “White Orchid” είναι το δεύτερο τους άλμπουμ και κυκλοφόρησε ήδη στην Ευρώπη και την Ασία σε δική τους παραγωγή και κυκλοφορία και πάλι από τη GAEA Records. Προηγήθηκε η κυκλοφορία του πρώτου single "Latter Days" στις 8 Φεβρουαρίου σαν ψηφιακή κυκλοφορία ενώ το άλμπουμ συμπληρώνουν άλλα εννιά εξίσου αξιόλογα indie pop τραγούδια.
Το άλμπουμ το ανοίγει νωχελικά το ομώνυμο τραγούδι αλλά τα “Where We Come From” και “Ridin' On” που ακολουθούν σε συνεπαίρνουν μελωδικά σε κιθαριστικούς indie pop/ dream pop ρυθμούς. Δεν παρεκκλίνουν μουσικά ούτε στο “Special Shades” ενώ στο “All The Time You Got” η κιθάρα θυμίζει Johnny Marr και καλές εποχές των Smiths. Η πιο σκοτεινή τους στιγμή στο album είναι το “Long Lost Children” με φωνητικά που σου φέρνουν στο νου ακόμη και The Jesus and Mary Chain ενώ οι κιθάρες παραμένουν πιο μουντές και στα μελωδικό “Juveniles” και “99” και στο πιο ατμοσφαιρικό “Into Thousand Years”.

Tracklist:
  1. White Orchid
  2. Where We Come From 
  3. Ridin' On
  4. Special Shades
  5. All The Time You Got
  6. Latter Days
  7. Long Lost Children
  8. Juveniles
  9. Into Thousand Years
  10. 99
myspace:




Δεν υπάρχουν σχόλια: